Cush-X 60g

A Cush-X egy kiegészítő takarmány a Cushing-kórban szenvedő kutyáknak.

A készítmény a következő gyógynövényeket tartalmazza:

BARÁTCSERJE (Vitex agnus-castus) – Hatékonyan csökkenti a vér ACTH-szintjét és helyreállítja a hypothalamus–hypophysis–mellékvese tengely megfelelő működését, ezáltal segít mérsékelni a hormonok túltermelését.

MÁRIATÖVIS (Silybum marianum) – Védi a májat a vér magas hormonszintjeivel szemben és támogatja a károsodott májsejtek regenerációját. A máj végzi a salakanyagok, hormonok és gyógyszerek véráramból való eltávolításának az oroszlánrészét.

ARANYVESSZŐ (Solidago spp.) – A veseműködést támogató hatása miatt esett rá a választás, a vese ugyanis Cushing-szindróma esetén óriási megterhelésnek van kitéve. Különösen a vese mikrokeringési rendszerét javítja , emellett elősegíti a húgyúti fertőzések leküzdését.

ARTICSÓKA (Cynara scolymus) – Csökkenti a túlzottan magas vércukorszintet, amely hozzájárulhat az e betegséggel összefüggő ismétlődő szervi és bőrfertőzések kialakulásához.

BOJTORJÁN (Arctium lappa) – Szövettisztító és rákellenes hatású, különösen alkalmas idült bőrbántalmak kezelésére.

RAGADÓS GALAJ (Galium aparine) – Támogatja a nyirokrendszert a vérben lévő toxinok eltávolításában, emellett a fehérvérsejt-termelés fokozásával erősíti a kutyák immunrendszerét.

KECSKERUTA (Galega officinalis) – Csökkenti a cukrok véráramba való felszívódását, támogatja a hasnyálmirigy működését és mérsékli az inzulinrezisztenciát.

Megjegyzés: Ez a keverék a Cushing-szindróma hagyományos gyógyszereivel együtt is alkalmazható. Az állattulajdonosok e gyógynövénykeveréket igénybe vehetik arra a célra is, hogy segítségével csökkentsék a kutyájuk által kapott hagyományos gyógyszerek (például a Vetoryl) dózisát.

Ha az állattulajdonosok úgy döntenek, hogy megpróbálják csökkenteni a kutyájuk által kapott hagyományos gyógyszerek dózisát, fontos, hogy ezt állatorvosuk megkérdezésével tegyék. Az állatorvos ugyanis rendszeres vérvizsgálatokkal meg tudja határozni a gyógyszerdózis megfelelő mértékű csökkentését, és ellenőrizni tudja annak hatását.

Adagolás:

10 testtömeg kilogrammonként 1 merőkanál (vagy fél teáskanál), ételbe keverve, naponta kétszer.

A napi adag két részletre osztható.

3-4 hét szükséges pozitív hatásának kifejtéséhez.